4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM
Zaterdag 9 oktober 2021 verzorg ik van 10:00 - 12:00 uur bij Westhoek een onthaast- en genietwandeling aan de Friese Waddenkust. Maximaal 10 deelnemers. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht.

Wandelen, fotograferen en genieten van rust, ruimte en stilte. Wandelcoach Friesland organiseert deze wandeling in het kader van de 10de landelijke Natuur- en WandelCoachDag 2021 (NWCD21). In de Agenda vind je alle informatie en kun je je aanmelden.

Foto van Waddenzee bij Sexbierum
Foto van Waddenzee bij Sexbierum

VOOR RUSTZOEKERS! Maandagochtend, 11 oktober, verzorg ik opnieuw een Onthaast- en Genietwandeling naar de Friese Waddenkust bij Sexbierum.

Via het 'Sexbierumerbos' rond Liauckama State wandelen we tussen de uitgestrekte akkers naar de Waddenzee en genieten daar van de rust, de weidsheid en de stilte.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 8 personen. Dus heb je belangstelling? Wees er dan snel bij! En vergeet vooral niet om je camera en verrekijker mee te nemen!

In de Agenda op deze site vind je een actueel overzicht van deze wandeling en andere wandelingen en activiteiten met de aanmeld-/boekingsmogelijkheden:

Met dit nieuwe blog schrijf ik vanaf vandaag regelmatig over onthaasten en genieten. Ik vind het leuk om te schrijven en kennis en ervaringen met anderen te delen.

Van burn-out naar bewust onthaasten en genieten

 Een burn-out in 2001 was voor mij aanleiding om bewust anders in het leven te gaan staan. Om werk en privé meer in balans te brengen. Om meer tijd en ruimte voor mijzelf te creëren. Om meer leuke dingen te gaan doen. De thema's onthaasten, genieten, rust, ruimte en stilte vormen sindsdien de uitgangspunten voor mijn leven.

Zo richtte ik mij meer op de professionele fotografie en het organiseren en begeleiden van Natuurfotowandelingen. Daarnaast startte ik het Platform Onthaasten en Genieten ( 'een plek voor rustzoekers en levensgenieters, zoals ik zelf ook ben') en bracht ik twee maal het online magazine 'Onthaasten en Genieten' uit. Daarmee ging een droom van mij in vervulling.

Onthaasten & Genieten is nu vooral toegankelijk via de Facebook pagina 'Onhthaasten en Genieten'.

Rust, ruimte en stilte

In het weidse en dynamische Waddengebied vind ik de rust, de ruimte en de stilte om te kunnen onthaasten en te genieten. Ik ruik er de zilte geur van de zee. Ik voel er de zeewind op mijn huid. Ik hoor er het roepen van de talloze meeuwen, ganzen en andere vogels op de dijk en in de kwelders. Ik zie er de weidse Waddenzee met daarboven de indrukwekkende wolkenluchten. Ik proef er de zilte smaak van de  vlezige zeekraal en verrukkelijke Japanse oesters.

Scandinavië

Maar ook kan ik onthaasten en genieten in andere natuurgebieden, in Friesland en elders in Nederland. In het buitenland heeft Scandinavië met vooral Noorwegen en Zweden een speciale plek in mijn hart. Deze ruige, bergachtige landen met ongerepte fjorden, gletschers, bossen en hoogvlakten hebben een grote aantrekkingskracht op mij. De rust, de ruimte en stilte (soms zelfs oorverdovend stil) vind ik buitengewoon indrukwekkend. Jammer dat deze landen wat verder weg liggen, anders gingen we er vaker naar toe.

Natuurtuin

De natuurtuin rond mijn huis is echter de plek waar ik elke dag tot rust kom en geniet van de weelderige planten, kleurrijke bloemen en zingende vogels. Waar ik lekker in de grond bezig ben. Waar ik de lekkerste groenten en het meest smaakvolle fruit oogst en eet. Het is mijn ultieme plek om te onthaasten en te genieten.

Bloggen

Met dit blog stimuleer ik mezelf om te schrijven over onthaasten en genieten. Gebeurtenissen die wat met mij doen. Maar ook hoe anderen hiermee omgaan. Dit blogbericht is het begin.

Oproep

Onthaast jij ook bewust? Waarom? Wat was de aanleiding? Hoe onthaast jij?
Reageer via het geven van een reactie onderaan dit bericht. Of stuur mij een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

LibelleBoven en rond de vijverpartijen in het fraaie park 'De Overtuin' in Oranjewoud wemelt het deze dagen van de libellen en waterjuffers. De vleugels van de libellen zijn soms fraai getekend. Echte kunstwerkjes!

Hoogsensitief (HSP)? Hooggevoelig? Alleen maar nadelen of ook voordelen?

Hoogsensitief (HSP)? Hooggevoelig? Alleen maar nadelen of ook voordelen? Deze BN'er zijn hoogsensitief en vertellen hoe ze er mee omgaan.

Zes bekende Nederlanders, waaronder Karin Bloemen, Victor Mids en Cynthia Schultz, vertelden in Psychologie Magazine hoe hooggevoeligheid hun leven beïnvloedt. Hiermee vragen ze aandacht voor deze karaktereigenschap, die zowel een kwetsbaarheid is als een kracht.

Als ben ik geen BN'er, ook ik heb ervaring met hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Deze ervaringen kan ik benutten bij het wandelend coachen van cliënten.

Er bestaat sinds 2019 ook een tijdschrift op het gebied van hoogsensitiviteit te bestaan: HSP Magazine.
Meer hierover en een interview met oprichtster en hoofdredacteur Brigitte Schellens vind je op mijn website: https://wandelcoachfriesland.nl/informatiegids/hooggevoeligheid/165-hsp-magazine-het-tijdschrift-over-hoogsensitiviteit.

Testimonial

Meindert van Dijk hielp mij met zijn wandelcoachtraject om mij meer te ontspannen, te relativeren en mijn zelfwaardering te vergroten. Ook hielp hij mij om meer ontspannen met mijn relatie om te gaan. Al wandelend in de natuur had hij een luisterend oor en échte aandacht voor mij. Hij hielp mij in de natuur passende associaties te vinden. Ik vond het fijn om dit traject met Meindert te mogen doen. T.d.V.

[Lees meer]

Nieuwe vermeldingen informatiegids

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto van wandelcoach Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!

Ik help je daar graag bij. Als natuurfotowandelcoach met een rugzak vol levenservaringen, een luisterend oor en échte aandacht voor jou. Samen wandelend, fotograferend en genietend in de Friese natuur.

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
wandelcoach | natuurgids | fotograaf | levensgenieter | ervaringsdeskundige op het gebied van (bloed)kanker (aml), hooggevoeligheid, burn-out en ptss

Kom tot rust in de natuur!

Rustgevende natuurfoto's

Kun je niet naar buiten? Hang een grote natuurfoto aan de muur!

De mooiste natuurfoto's voor aan je muur.
Klik op de foto om deze foto op het door jouw gewenste formaat te bestellen via mijn webshop bij Werk aan de Muur.

Citaat

"Vandaag zoek ik de rust op!"

Heb jij al gemerkt dat je tot rust komt in de natuur? Ga voor een wandeling in de groene omgeving rond je eigen woonplaats en maak je hoofd even helemaal leeg. Na de wandeling ben je ontspannen en kun je er weer tegenaan!

samenblokjeomdenken.nl
Wandelcoach Opleiding

Gecertificeerd Wandelcoach
Deze wandelcoach heeft met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

Logo 'Aangesloten bij CoachFinder'

Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

Ga naar boven