Vandaag kwam er iemand van het Leger des Heils aan de deur. Zoals gebruikelijk kochten we ook nu weer de Strijdkreet. Dit nummer had het thema 'Iedereen heeft talent' meegekregen.

Dit themanummer van de Strijdkreet benadrukt dat iedereen talent heeft. "Mensen zijn uniek en bijzonder. Ze zijn vaak in staat om veel meer te kunnen dan ze zelf denk. De kunst is om talent te ontdekken. Bij jezelf en bij de ander."

De Strijdkreet interviewde enkele unieke en bijzondere mensen:

 • de gepensioneerde chef-kok Malik, die tot ieders vreugde zijn kooktalent vertoont in de keuken van Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost.Kookt hij niet, dan is hij er toch. Voor de gezelligheid. "Jezelf blij maken is goed, maar andere mensen blij maken is dubbel goed!"
 • keepster Evelyn, voor wie het daklozenvoetbalteam als familie voelt;
 • Henrie, die een passie heeft voor fotografie en volgens hemzelf een best een lief mens schijnt te zijn. Met zijn fotoclub wil hij wat voor anderen betekenen. "Mensen naar buiten krijgen en hun iets leren, dat geeft voldoening."
 • Daphne, die een 'extreem rotleven' heeft gehad, maar nu geniet van haar werk in een koffietentje, en die graag een glimlach op iemands gezicht creërt.

Lees deze en nog meer interessante levensverhalen van mooie mensen.

8 Tips

Dit nummer van Strijdkreet is het waard om gelezen te worden, niet in de laatste plaats vanwege de 8 waardevolle tips om je talent te ontdekken (op de laatste pagina):

 1. Schrijf verhalen over een situatie waarin je iets hebt gedan waar je tevreden over was: wat vind je leuk, wat gaat je goed af, wat heb je voor elkaar gekregen?
 2. Neem iedere avond een moment voor jezelf; bedenk waar jij die dag een glimlacht van op je gezicht kreeg.
 3. Ga wandelen: als jij in beweging bent, zijn je gedachten dat ook; mijmer over dingen waar je blij van wordt.
 4. Luister naar jezelf, maar ook naar de adviezen die je aan een ander geeft... Wat zegt dat over jou?
 5. Geniet van kleine successen. Neem niet te grote stappen. Iedere stap is het begin van een proces.
 6. Bedenk voor het slapen gaan wat je graag zou willen. Vaak krijg je dan in je dromen, of bij het wakker worden, gedachten die je verder helpen.
 7. Schakel de hulp van familie, vrienden en collega's in. Wanneer zien zij het vuur in je ogen? Waar vinden zij jou goed in?
 8. Stel niet uit. Als jij denkt dat je iets kleins kunt doen, dan begin je daar. Uiteindelijk word je blij van iedere stap.

Bron: Strijdkreet, jaargang 133, nr. 1 - Evelien Kremer