Zaterdag 3 september 2021 geef ik tijdens een alternatieve Elfstedentocht voor fietsers van het 'Team Amgen' in Bolsward een korte presentatie over mijn ervaringen met stamceltransplantatie. Dit op verzoek van Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren.

Amgen is een biotechnologiebedrijf dat zich inzet om het leven van ernstig zieke mensen te verbeteren. Dit doet Amgen door baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling van effectieve geneesmiddelen en haar focus op het resultaat van de behandeling.

Met de Fietselfstedentocht steunt Amgen de Stichting Matchis als volgt: "Ieder jaar krijgen duizenden Nederlanders te horen dat zij een vorm van bloedkanker hebben. Om hen te genezen kan een stamceldonor helpen, maar de kans om een geschikte donor te vinden is ontzettend klein. Amgen vindt het daarom erg belangrijk om zoveel mogelijk donoren te werven voor Matchis en het donorschap te vergemakkelijken. Dit doen wij door verschillende activiteiten, waaronder deze actie. Wij gaan namelijk de Elfstedenfietstocht fietsen: een mooie route van 100 of 235 kilometer via de 'Friese Elfsteden'. Wij hopen op een gezellige sportieve 3 september met een hoge opbrengst én veel aandacht voor Matchis, zodat (ook in de toekomst) alle donoren geregistreerd kunnen worden."

Doneer ook!

Sponsor de leden van fietsteam Amgen met een donatie, die rechtstreeks ten goede komt van Matchis. Dit kan via de website Sterk voor Matchis.