4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM
Lees ook: 'Over de Informatiegids'.
Dit boek, geschreven door Wilmar Schaufeli en Jan Jaap Verolme, is het eerste kritische overzichtswerk van burn-out in Nederland. Het brengt orde in de chaos door feiten van fictie te scheiden, zodat burn-out de plek krijgt die het verdient.
Je kunt geen krant openslaan of het gaat over burn-out. Al jaren. Bekende Nederlanders als Pieter Omtzigt en Sophie Hilbrand zijn er door geveld geweest en meer dan een miljoen Nederlanders dreigen hun lot te volgen. Althans zo kun je afleiden uit het publieke debat erover. Ondertussen zitten werkgevers met de handen in het haar want de rekening van al die voorspelde uitval door burn-out zal grotendeels bij hen terechtkomen.
Je kunt je over al die alarmerende berichten zorgen maken, maar ook verbazen. Dat laatste vooral als je weet dat er jaarlijks ‘slechts’ een paar duizend gevallen van burn-out worden gemeld door bedrijfsartsen. Ernstig genoeg natuurlijk, maar in schril contrast met de ruim miljoen gevallen die veel mensen op het netvlies hebben.
Het boek is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe het nu écht zit met burn-out, zoals beleidsmakers, artsen, psychologen, journalisten, werkgevers, HR-managers en studenten. Maar ook voor diegenen die zelf of in hun omgeving met burn-out te maken hebben (gehad).
Wilmar Schaufeli is emeritus hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid en geldt als dé internationale expert op het gebied van burn-out.
Econoom Jan Jaap Verolme komt uit het bedrijfsleven en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een specialist in stress en burn-out. Hij deelt zijn expertise onder andere in de vorm van publicaties, workshops, advies en coaching.