4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM
Lees ook: 'Over de Informatiegids'.
Slowfood is inmiddels redelijk ingeburgerd. Al ruim tien jaar propageert de uit Italië afkomstige beweging voedsel dat de tijd heeft gehad om te groeien, en te rijpen, dat met aandacht wordt gegeten en waar oprecht van wordt genoten.
door Monique de Heer15 juli 2006, 00:20
Maar moet dat ook niet met het leven zelf? ’Slow’ lijkt steeds meer vaste voet aan de grond te krijgen. Er is inmiddels een slow reisbureau en er wordt slow gewandeld. In Nederland houdt een groeiende groep mensen zich bezig met slow en niet alleen meer met alleen voedsel. Slow is meer. Het comité van aanbeveling van ’Slowlife’ is indrukwekkend: oud-minister van vrom Margreeth de Boer, Herman Wijffels van de Ser, Ewoud Goudswaard van ASN, ze staan allemaal voor de promotie van het langzamere leven. Een beweging wil ’voorzitter’ Ineke Setz Slowlife nog niet noemen. ,,We willen er één op gang brengen. Slowlife is een manier van in het leven staan, bewust en dan vooral van het tempo waarin je leeft. Neem eens de tijd om te zien wat je ongelukkig maakt en neem ook de verantwoordelijkheid daar iets aan te doen.’’