4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM

De aanleiding voor mijn deelname aan het wandelcoachtraject met Meindert van Dijk was voor mij drieledig:

  • Mijn relatie met mijn - 20 jaar jongere - echtgenote, van wie ik erg veel houd en die ik graag in stand wilde houden.
    Door ziekte, onrust en andere persoonlijke omstandigheden stond deze relatie onder druk.
  • Mijn gezondheid: ik wilde weer beter in mijn vel komen te zitten.
  • Mijn kansen of mogelijkheden voor werk, in welke vorm dan ook.
    Als flexwerker werd ik regelmatig wegbezuinigd.Vanwege mijn leeftijd kon ik evenmin een vaste baan vinden.

Ik vond het fijn dat ik nu eens vrij kon praten en mijn frustraties kon delen met iemand die niet emotioneel dicht bij mij stond. Meindert  was rustig, luisterde en stelde vragen, daagde uit en was emotioneel neutraal.

Meindert heeft voor onze beroepsvereniging een fijne natuurfoto-workshop georganiseerd in het prachtige Drents-Friese Wold.
Gedurende deze dag heeft hij ons meegenomen in zijn passie voor fotografie en hoe deze hem geïnspireerd en gesterkt heeft gedurende het helingsproces van zijn acute-leukemie. We hebben goede praktische tips ontvangen over fotograferen met je smartphone en ervaringen gedeeld hoe fotografie voor coaching in de natuur ingezet kan worden.
Het was een fijne dag met mooie natuur- en fotogenieke ervaringen!

Karlien van Haagen

Reactie van een deelnemer aan een Onthaast- en Genietwandeling (groepswandeling) aan de Friese Waddenkust bij Westhoek.

Wandelen is het pad naar rust in mijzelf. Ik trek er graag te voet op uit naar stille plekjes, maar z'n stilte als hier op het wad had ik nog nooit ervaren. Een prachtige gewaarwording, wandelen in de mist met Wandelcoach Friesland. Ondanks dat het zo mistig was toch meer gezien als verwacht. Alle zintuigen werden geprikkeld, we hebben zelfs nog zeekraal geproefd. Heel bijzonder! In de naam van de wandeling staat het woordje "onthaasten", nou dat was het zeker. Ik hoop het nog een tijdje vast te houden. Daarnaast wordt het woord "genieten" gebruikt, nou dat was het zeker! Ik moest er een eind voor rijden, maar dat was het zeker waard.
Bedankt voor deze kennismaking met wandelcoaching in combinatie met natuurfotografie. Dat is een combinatie die mij erg aanspreekt.n!

M.T.

Toen ik het wandelcoachtraject startte zat ik niet lekker in mijn vel. Ik voelde me ontevreden, wat zich onder andere uitte in ontevredenheid met m’n relatie en onzekerheid over een aantal zaken. Ik voelde me onrustig en onzeker. Ik piekerde en was geïrriteerd. Ik wist niet wat ik zelf nou eigenlijk graag wilde of belangrijk vond in het leven.

Meindert bood mij tijdens de vier coachwandelingen een luisterend oor en zette op gezette tijden de natuur in als metafoor voor mijn problemen. Ik ging daardoor meer relativeren. Ik maakte mijn problemen zo niet groter, maar juist kleiner. Meindert liet mij er meer van een afstand naar kijken en voorkwam daarmee dat ik er helemaal indook, welke neiging ik namelijk zelf heel sterk heb.

Na een burn-out van 2 jaar lang worstelde ik nog steeds met allerlei dingen. Vooral met voor mezelf kiezen en piekeren en rusteloos zijn en hoe ik met allerlei zaken om moet gaan. Dit werkte door in mijn privé leven en ook op het werk. Grenzen aangeven…., best lastig.

Altijd moe zijn (en ook vaak slecht slapen) omdat ik voor mijn gevoel nooit iedereen genoeg aandacht kan geven en daardoor mezelf vaak vergeet. Ook de zorgen over familie en (huis-)dieren vergen dan soms teveel energie.

Ik vond het moeilijk om keuzes te maken in – wat moet – wat is belangrijk – wat wil ikzelf en wat wil ik voor een ander doen……… Daar heb ik nog steeds moeite mee.

Mijn coach (Meindert van Dijk) ging daar op een fijne manier mee om. De wandelingen waren ontspannend, zonder druk en stress. Alles ging heel gemoedelijk.

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto van wandelcoach Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!

Ik help je daar graag bij. Als natuurfotowandelcoach met een rugzak vol levenservaringen, een luisterend oor en échte aandacht voor jou. Samen wandelend, fotograferend en genietend in de Friese natuur.

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
wandelcoach | natuurgids | fotograaf | levensgenieter | ervaringsdeskundige op het gebied van (bloed)kanker (aml), hooggevoeligheid, burn-out en ptss

Kom tot rust in de natuur!
Wandelcoach Opleiding

Gecertificeerd Wandelcoach
Deze wandelcoach heeft met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

Logo 'Aangesloten bij CoachFinder'

Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

Ga naar boven