Logo en beeldmerk van Onthaasten en GenietenHet beeldmerk (logo) van Wandelcoach Friesland is oorspronkelijk ontworpen voor Onthaasten en Genieten, het door mij opgerichte platform voor rustzoekers.

Olga Streutker van Ontwerpstudio Olga uit Emmer-Compascuum ontwierp dit logo met beeldmerk voor mij begin september 2013.

Ontwerpstudio Olga was de winnaar van de door mij op 'ontwerpen-voor-geld' (tegenwoordig 'crowdsite' genoemd) uitgeschreven ontwerpwedstrijd. De opdracht luidde:

Ik ben op zoek naar een eenvoudig, maar in het oog springend symbool of beeldmerk, dat uiting moet geven aan de hoofdthema's onthaasten, genieten, rust, ruimte en stilte (als tegenhanger van drukte, stress en burn-out).

De vormgeving moet als positief worden ervaren. De voorkeur gaat uit naar regelmatige vormen. Liever symmetrische vormen dan asymmetrische. De afbeelding moet harmonieus zijn met een uitgebalanceerd uiterlijk.

In vind dat Ontwerpstudio Olga er een prachtig professioneel logo van gemaakt heeft. Over het ontwerp schreef zij:

"Uitgangspunt voor mij was 'van gesloten naar ontvankelijk' en 'van onrust naar ruimte'... ik heb dit verbeeld door de kleuren van donker naar licht te laten verlopen. Verder wilde ik graag een gestileerde natuur weergeven (in gedachten had ik een heuvellandschap in de mist), omdat de natuur mij zelf altijd rust en ruimte geeft."

De toegepaste letters zijn van het lettertype 'Aller'.

 

Logo Ontwerpen voor Geld