Als ervaringsdeskundige op het gebied van acute leukeme (AML) en stamceltransplantatie ben ik bij Hematon vrijwilliger voor de regio Friesland-Zwolle. Vanuit mijn eigen ervaringen kan ik zo lotgenoten (en hun familieleden) ondersteunen bij hun ziekte- en herstelproces.

Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening (waaronder leukemie) en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Hematon er ook voor familieleden en donoren van patiënten. Meer informatie over Hematon lees je op de website www.hematon.nl.

Je kunt me ook vinden in de besloten Facebook-groep 'Stamceltransplantatie'.

Logo van Matchis, het Nederlands Centrum voor stamceldonoren.

Word stamceldonor!

Ben je niet ziek (of hersteld van leukemie)? Meld je dan aan als stamceldonor! Dit kan bij Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren.

Stamcellen van een donor zijn van levensbelang voor patiënten met leukemie die een stamceltransplantatie nodig hebben. Dankzij mijn donor leef ik nog en mag ik mij nu inzetten voor lotgenoten!

Als stamceldonor kun je een leven redden. Voor patiënten met een vorm van bloedkanker, zoals leukemie, zijn stamcellen van een donor vaak de laatste kans op leven. Jij kan iemand die kans geven door je aan te melden als stamceldonor. Als jij een match bent met een patiënt ergens ter wereld, dan kunnen jouw stamcellen het leven redden van die persoon. Red jouw perfecte match, red iemand zoals jij!

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.